5 λάθη που ίσως κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου.
Blog

5 λάθη που ίσως κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου.

Έχεις πολύ μακριά, πολύ πυκνά, πολύ μπερδεμένα μαλλιά; Tότε σίγουρα δεν απολαμβάνεις πραγματικά το λούσιμο των μαλλιών σου, σωστά; Είναι από εκείνες τις χρονοβόρες και πολλές φορές βαρετές διαδικασίες που μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία παρά με «φροντίδα του εαυτού σου». Ταυτόχρονα όμως είναι και απαραίτητο. Όλοι γνωρίζουμε πως η παραμέληση της ρουτίνας του λουσίματος έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λιπαρότητας, σμίγματος, συσσώρευση ουσιών από την χρήση προϊόντων styling και προβλήματα με το τριχωτό της κεφαλής, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των οποίων μπορούν να επηρεάσουν πραγματικά την ανάπτυξη, την κατάσταση και την υγεία των μαλλιών σου. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τα 5 λάθη που ο περισσότερος κόσμος κάνει όταν λούζει τα μαλλιά του.


1. Παραμέληση του τριχωτού της κεφαλής


Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο λούσιμο δεν είναι τόσο στα μαλλιών αλλά στο τριχωτού της κεφαλής διότι τα μαλλιά τεχνικά δεν λερώνονται τόσο όσο το τριχωτό της κεφαλής, που κάνει πραγματικά τη διαφορά. Η συμβουλή μας είναι να κάνεις ομοιόμορφο και σχολαστικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να αποφύγεις να τρίβεις τις άκρες των μαλλιών σου γιατί αυτό μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα.


Τip : Η χρήση ενός βαθύ καθαριστικού σαμπουάν όπως το Clarify της Davroe μία φορά την εβδομάδα θα σε βοηθήσει να αποτρέψεις τη συσσώρευση υπολειμμάτων προϊόντος, λιπαρότητας και ξηρού δέρματος.



2. Λούζεις πολλές φορές τα μαλλιά σου


Εάν τα μαλλιά σου λαδώνουν πολύ γρήγορα και έχεις τη συνήθεια να τα λούζεις καθημερινά, τότε είναι πιθανό να τα λούζεις υπερβολικά. Ως γενικός οδηγός το λούσιμο των μαλλιών πρέπει να γίνεται κάθε 2 έως 4 φορές την εβδομάδα. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σου, καθώς και την καθημερινότητα σου. Για παράδειγμα, εάν ασκείσαι καθημερινά, θα νιώθεις την ανάγκη να λούζεις τα μαλλιά σου πιο συχνά, καθώς ο ιδρώτας θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη λιπαρότητα. Σίγουρα όμως τα μαλλιά δεν πρέπει να πλένονται καθημερινά διότι είναι σημαντικό να διατηρείς τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής σου για να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα. Εάν όμως έχεις τη συνήθεια να κάνεις καθημερινό λούσιμο, τα σαμπουάν της σειράς Ocrys της Jean paul Myne είναι σχεδιασμένα και για καθημερινή χρήση καθώς είναι αρκετά απαλό.



3.Παρακάμπτεις το conditioner


Γνωρίζουμε ότι το λούσιμο είναι μια κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά μην μπεις στον πειρασμό να παραλείψεις το conditioner. Το σαμπουάν είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου, αλλά θα πρέπει πάντα να ακολουθείται από ένα conditioner  ή θεραπεία. Το σαμπουάν ανοίγει την επιδερμίδα για να καθαρίσει, αλλά το conditioner την κλείνει ξανά. Αυτός είναι ο λόγος που το conditioner κάνει τα μαλλιά πιο μεταξένια και παραμένουν φρέσκα για περισσότερο διάστημα. 


Εάν τα εργαλεία θερμότητας, τα προϊόντα styling, οι χημικές επεξεργασίες και οι βαφές έχουν αφήσει τα μαλλιά σου στεγνά και ταλαιπωρημένα, τα επανορθωτικά conditioner, Repair Revitalizing conditioner της Davroe και το Repair magnificent mask της Jean Paul Myne θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικά και ταιριάζουν σε όλους τους τύπους μαλλιών. 


4. Χρησιμοποιείς πολύ σαμπουάν 


Τα σαμπουάν είναι πιο συμπυκνωμένα από όσο νομίζουν οι περισσότεροι, η υπερφόρτωση των μαλλιών με σαμπουάν, ειδικά αν έχεις λεπτά μαλλιά ή είσαι επιρρεπής σε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το πόσο θα χρησιμοποιήσεις πραγματικά εξαρτάται από το πάχος και το μήκος των μαλλιών σου. Για ένα φίνο bob κούρεμα θα χρησιμοποιήσεις πολύ λιγότερο προϊόν σε σύγκριση με το να έχεις μακριά σγουρά μαλλιά. 


5. Δεν ξεβγάζεις σωστά τα μαλλιά σου


Το να μην ξεπλένεις σωστά το σαμπουάν και το μαλακτικό από τα μαλλιά σου  μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων, όπως συσσώρευση σμίγματος, λιπαρές ρίζες, ξηρά μαλλιά και θαμπάδα. Ολόκληρη η ρουτίνα λουσίματος μαλλιών σου θα πρέπει να διαρκεί από δέκα έως είκοσι λεπτά και τα μισά από αυτά θα πρέπει να ξοδεύονται στο ξέβγαλμα. Να ξεπλένεις πάντα καλά για να ελαχιστοποιήσεις τη συσσώρευση προϊόντος στα μαλλιά σου και να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στον αυχένα σου και γύρω από τα αυτιά σου.


φυσικά συστατικά για τα μαλλιά
Προηγούμενο
Η ιστορία της λείανσης ξαναγράφετε!
Επόμενο
Κεφάλαιο: Βαμμένα Μαλλιά