Κεφάλαιο: Βαμμένα Μαλλιά
Blog

Κεφάλαιο: Βαμμένα Μαλλιά

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να παραμείνουν υγιή, λαμπερά, με χρώμα ζωντανό μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς το κομμωτήριο σου. Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές για σένα που θες να διατηρήσεις λαμπερό και ζωντανό το χρώμα μαλλιών για περισσότερο καιρό

1. Μην λούζεις τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή της βαφής σε λιγότερο από 24 ώρες


Η χημική επεξεργασία της βαφής κρατά τα λέπια της τρίχας ανοιχτά που σημαίνει πως είναι ευάλωτη. Καλό είναι λοιπόν να αποφύγεις το λούσιμο, έστω κι αν πρόκειται για σαμπουάν με φόρμουλα κατάλληλη για βαμμένα μαλλιά.

σαμπουάν για κατεστραμμένα μαλλιά

2. Να χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν


Και αυτό έχει να κάνει τόσο με το χρώμα που έχεις υιοθετήσει όσο και με την ποιότητα ή τις ανάγκες των μαλλιών σου. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να περιέχει στη σύνθεση του πλούσιους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες ενώ στην περίπτωση που έχεις υιοθετήσει ανοιχτή ξανθιά απόχρωση επιβάλλεται στην ρουτίνα ομορφιάς να χρησιμοποιείς κάποιο anti-yellowing shampoo όπως το Blonde Sense Shampoo της Davroe που απομακρύνει τις ανεπιθύμητες χρυσές και κίτρινες αποχρώσεις. Καλό είναι να αποφεύγεις τα προϊόντα με σκληρά συστατικά όπως είναι τα sulfates και parabens.


3. Μην λούζεσαι πολύ συχνά


Είναι μία από τις βασικές αιτίες ξεθωριάσματος αφού αφαιρεί όχι μόνο μέρος των χρωστικών αλλά και έλαια από την επιφάνεια της τρίχας που προστατεύουν το χρώμα. Απέφυγε να λούζεσαι πάνω 3 φορές την εβδομάδα.

4. Χρησιμοποίησε Dry shampoo


Είναι η καλύτερη λύση αν έχεις λιπαρά μαλλιά ή δεν προλαβαίνεις να λουστείς. Υπάρχουν μάλιστα φόρμουλες κατάλληλες για βαμμένα μαλλιά που τα προστατεύουν χωρίς να δημιουργούν θαμπή όψη. Σίγουρα το Revive Dry Shampoo της Davroe θα σε ενθουσιάσει!

5. Κράτα τα ενυδατωμένα


Θα το πετύχεις με το conditioner που χρησιμοποιείς αμέσως μετά το σαμπουάν. Θα πρέπει να είναι κατάλληλο για βαμμένα μαλλιά. Δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας στην τρίχα ενώ ταυτόχρονα χαρίζει λάμψη και έξτρα όγκο.

προιόντα μαλλιών με φυσικά συστατικά

6. Κράτα τα υγιή


Μην ξεχνάς ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχεις ένα φωτεινό και με διάρκεια χρώμα είναι η καλή υγεία των μαλλιών σου. Όσο πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά έχεις, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια της λάμψης αλλά και της ίδιας της απόχρωσης στα μαλλιά σου. Φυσικά πιο ευάλωτες στην φθορά του χρώματος είναι οι άκρες των μαλλιών. Η εβδομαδιαία χρήση μάσκας μαλλιών είναι απολύτως απαραίτητη.

7. Απέφυγε την υψηλή θερμοκρασία του νερού στο λούσιμο

Λούσε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και ξέβγαλε τα με δροσερό (αν το αντέχεις). Είναι κανόνας και ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμείνει το χρώμα σου άθικτο.

8. Χρησιμοποίησε θερμοπροσταυτευτικά προϊόντα για το styling των μαλλιών σου


Κάθε φορά που θες να κάνεις styling με πιστολάκι, πρέσα ή ηλεκτρικό ψαλίδι, μην ξεχνάς να βάζεις κάποια κρέμα ή λαδάκι που προστατεύουν τα μαλλιά σου από την υψηλή θερμοκρασία. Όσο αποφεύγεις την φθορά των μαλλιών σου, τόσο προστατεύεις και το χρώμα τους. Για τέλεια προστασία χρησιμοποίησε το Thermoprotect της Davroe!

9. Χλώριο


Σε περίπτωση που κολυμπάς σε πισίνα θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική. Ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλιά, το χλώριο θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες κίτρινες και λάδι αποχρώσεις στα μαλλιά σου. Αρχικά δεν μπαίνεις ποτέ χωρίς το σκουφάκι σου και οπωσδήποτε πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου αμέσως μόλις βγεις, διότι το χλώριο όσο το αφήνεις στα μαλλιά σου, τόσο επηρεάζει το χρώμα τους.

10. Χρησιμοποίησε Color conditioner


Καλό θα είναι να συμπεριλάβεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου, κάποιο color conditioner που ανανεώνει το χρώμα σου και ταυτόχρονα εμποδίζει την εμφάνιση ανεπιθύμητων αποχρώσεων. Δες εδώ ποιο color conditioner ταιριάζει στα δικά σου μαλλιά❤️

Προηγούμενο
5 λάθη που ίσως κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου.
Επόμενο
Έφτασαν τα νέα χριστουγεννιάτικα gifts της DAVROE!!!